spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateBlocuri cu consum redus de energie, în Târgu Jiu

  Blocuri cu consum redus de energie, în Târgu Jiu


  Autoritățile târgujiene anunță că blocurile ce urmează să fie ridicate în zona Narciselor vor fi locuințe moderne, actualizate la timpurile pe care le trăim. Astfel, imobilele vor beneficia de consum redus de energie prin structura din care vor fi construite. Banii necesari acestor construcții vin din Planul Național de Redresare și Reziliență așa că aceste specificații sunt impuse de Uniunea Europeană.

  „30 de blocuri de locuințe urmează a fi construite în zona străzilor Marin Preda și Narciselor din Târgu Jiu. Este un prim proiect pentru construirea de locuințe prin PNRR, cu banii alocați pentru municipiu în prima tranșă. Este vorba despre blocuri P+2, de tip nZEB plus – nearly Zero Energy Building (clădiri cu consum de energie aproape zero).
  Acestea sunt locuințe destinate tinerilor, iar valoarea proiectului depășește 11 milioane de euro. Fiecare clădire va avea câte 6 apartamente. Banii sunt deja alocați și așteptăm doar semnarea contractului de finanțare pentru a demara procedurile. De asemenea, am depus recent încă un proiect asemănător, ce vizează a doua tranșă PNRR, pentru încă 70 de clădiri”, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Tot în zona Narciselor se lucrează, în prezent, la un parc modern. Dincolo de bucuria spațiului verde, cetățenii din zonă se tem de momentul în care autoritățile vor muta manifestările de pe Insuliță, aici, care vor deranja întregul cartier. O altă nedumerire a celor care locuiesc în cel mai nou cartier din oraș vizează mini – centura Narcise – Artego, o șosea de trafic greu pe care oamenii nu o consideră necesară într-un cartier de case, ANL-uri și locuințe sociale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: