spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateBrutărie amendată cu 10.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari. Alte patru...

  Brutărie amendată cu 10.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari. Alte patru amenzi similare

  O brutărie a fost amendată cu suma de 10.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari, pentru lipsa de igienă descoperită. Alte patru amenzi, în același cuantum fiecare, au mai fost aplicate.

  „S-a aplicat o amendă de 10.000 lei la o brutărie, pentru neîntreținerea spațiilor şi echipamentelor: paviment cu zone degradate; plafon şi pereți cu exfolieri; unele utilaje au porțiuni ruginite şi un grad ridicat de uzură, fiind în plus neigienizate; se impune eliminarea din spațiul de producție a echipamentelor nefuncționale; frigiderul pentru drojdie era neigienizat, nu era echipat cu termometru şi implicit nu se efectua monitorizarea grafică a temperaturii de depozitare; nu s-a respectat frecvența de prelevare a probelor în cadrul programului de autocontrol“, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

  De asemenea, o altă sancțiune de 10.000 de lei a fost aplicată la o măcelărie, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare şi depozitare a produselor alimentare.

  Restaurant amendat cu 10.000 de lei

  Un restaurant a fost amendat cu 10.000 de lei, întrucât a fost identificată cantitatea de aproape 15 kg. carne de porc şi pasăre refrigerată, în valoare totală de 419 lei, care nu prezenta elemente de identificare: etichete cu numărul lotului şi termenul de valabilitate. A mai fost constatată lipsa la punctul de lucru a documentelor DDD şi a fișei de aptitudini a personalului; pavimentul prezenta zone neigienizate. Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective, cu destinare spre neutralizare.

  Totodată, a mai fost aplicată o sancțiune de 10.000 lei la o rulotă snack-bar, pentru desfășurarea activității de alimentație publică în afara spațiului aprobat sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor, iar o altă amendă în același cuantum a fost aplicată unui depozit de furaje, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor de nutriție pentru animale.
  Inspectorii sanitar veterinari au mai amendat cu 10.000 lei o cantină școlară, pentru întreținerea necorespunzătoare a echipamentelor și utilajelor din blocul alimentar: butuc tranșare și tocător confecționate din lemn, masă de lucru cu suprafața neregulată, robot curățare cartofi cu porțiuni interioare degradate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: