spot_img
10.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăActualitateCampioane la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin, premiate de DGASPC...

  Campioane la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin, premiate de DGASPC Gorj

  Cele două tinere gorjence care au câștigat medalii de aur și argint la proba de aruncare a mini-suliței, la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au fost premiate de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

  Odată ajunse la Târgu Jiu, campioanele au fost întâmpinate cum se cuvine de conducerea DGASPC Gorj, care le-a oferit flori, atât fetelor cât și doamnei antrenor Letiția Stroia. Pe peronul Gării Târgu-Jiu le-au așteptat și colegii lor de la Casa de tip familial Răchiți și de la Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu, servicii sociale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Astfel că fetele au avut parte de o primire călduroasă, cu multe îmbrățișări și cuvinte de laudă.
  Astăzi, conducerea DGASPC Gorj le-a invitat pe cele două campioane la sediul Direcției, pentru a le premia și a le felicita. „Ne mândrim cu fetele noastre pentru că au reușit să urce pe podium la Berlin, obținând locurile I și II la aruncarea mini-suliței, astfel aducând la Târgu-Jiu medalii de aur și argint de la o competiție de nivel mondial. Iată dovada clară că și copii din sistemul de protecție POT!”, a transmis Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.
  Reamintim faptul că Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au participat 7.000 de sportivi din 190 de țări și s-au întrecut la 26 de sporturi. Competiția s-a desfășurat în perioada 17-25 iunie. Echipa României a fost formată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medic. Special Olympics este o competiție care încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor și ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: