spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateLaboratorul de apă potabilă al APAREGIO GORJ verificat

  Laboratorul de apă potabilă al APAREGIO GORJ verificat

  APAREGIO GORJ S.A. a participat în luna mai la schema de intercomparare pentru determinarea calității apei, în vederea analizei microbiologice, rezultatele fiind evaluate în conformitate cu un nivel de calitate acceptat.

  Schema de intercomparare este un control extern pentru asigurarea validității rezultatelor și pentru evaluarea performanțelor laboratorului.

  Participarea la scheme de intercomparare este cea mai buna metodă prin care un laborator își poate verifica exactitatea și calitatea rezultatelor obținute în urma efectuării analizei apei destinate consumului uman, oferind totodată încredere în analiză.

  Acest demers este obligatoriu să se efectueze anual, fiind o cerință cheie pentru un laborator acreditat, constituind o metodă prin care se verifică rezultatele furnizate de către laborator.

  Rezultatele obținute de Companie, în urma participării din luna mai 2023 la schema de intercomparare LGC AXIO Proficiency Testing (furnizor de scheme acreditat, partener global în controlul calității prin livrarea unor scheme imparțiale de testare a competențelor, o rețea conectată cu 13.000 de laboratoare din peste 160 de țări), au validat calitatea dotărilor tehnice, a metodelor de lucru din laborator și a serviciilor prestate, prin raportarea unui scor Z cu o valoare de 0,11.

  Scorul  Z, rezultatul evaluării LGC, este un scor standardizat care masoară cât de aproape suntem de rezultatul stabilit de LGC, prin schema de intercomparare.

  Astfel, un scor satisfăcător are valori cuprinse între 0-2, între 2-3 este discutabil, iar dacă este mai mare decât 3 este considerat nesatisfăcător.

  Practic, apropierea valorii scorului Z cât mai mult de 0 indica o performanță ridicată a laboratorului, valoarea obținută a scorului (Z = 0,11), atestând indiscutabil calitatea activității laboratorului de apă potabilă al APAREGIO GORJ S.A.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: