spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând se asfaltează și bulevardele din Municipiul Târgu Jiu

  Când se asfaltează și bulevardele din Municipiul Târgu Jiu

  Reabilitarea bulevardelor din Târgu Jiu, legată de realizarea proiectelor pe fonduri europene. Până ce aceste investiții nu vor fi realizate, șoferii vor continua să circule în condițiile actuale.

  În Municipiul Târgu Jiu există zeci de străzi care la fiecare ploaie se transformă în lacuri. Probleme sunt în special în cartiere noi, de case, unde dezvoltatorii imobiliari si-au asumat sarcini pe care nu le-au dus la îndeplinire. Autoritățile susțin că nu pot interveni decât pe domeniul public. “Sunt asfaltate doar străzile care sunt pe domeniul public. Dezvoltatorii imobiliari au parcelat terenurile și și-au luat angajamentul, prin PUZ, că vor baga utilitățile și noi nu putem să preluăm până ce nu se respectă ce s-a depus. Nu putem să intervenim nici măcar să pietruim. Avem cazuri în care un dezvoltator, împreună cu oamenii și-au băgat utilitățile și noi am preluat strada în domeniul public și, astfel, ne revine sarcina să ne ocupăm de străzile respective. Sunt cartiere în Târgu Jiu care au toate utilitățile introduse și nu pot fi preluate de municipalitate pentru că nu se vrea. Și mă refer la patrimoniul ce aparține CE Oltenia. Numai în Târgu Jiu vorbim despre peste 160 mii de metri pătrați. Vorbim de cartiere din zona Drăgoieni 1, Drăgoieni 2, o parte din cartierul Primăverii”, a transmis viceprimarul Bogdan Bejinaru.

  Proiecte cu prioritate

  În privința intervențiilor pe marile bulevarde din oraș autoritățile au o veste proastă. Până în exercițiu bugetar viitor nu se va interveni. “Săptămâna trecută am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru iluminatul public. Suntem în fază de licitație pentru proiectul Transloc, automat o altă spargere a străzilor din oraș. Aceste două proiecte trebuie sincronizate. Se lucrează și apoi se repară. Ulterior, după finalizarea acestor lucrări, va urma un program amplu de asfaltare a tuturor bulevardelor din Târgu Jiu. Asta se va întâmpla în 2024-2028, indiferent dacă vom mai fi noi la administrarea orașului”, a mai transmis Bejinaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: