spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateCând va fi lansată licitația pentru drumul de mare viteză Târgu Jiu...

  Când va fi lansată licitația pentru drumul de mare viteză Târgu Jiu – Craiova

  Construcția drumului de mare viteză dintre Târgu Jiu și Craiova va începe cu tronsonul de autostradă Craiova-Filiași.

  „Din discuțiile avute cu domnul ministru Sorin Grindeanu (n.r. – ministrul Transporturilor) în aproximativ două săptămâni de zile va fi lansat primul pachet: sectorul de autostradă Filiași – Craiova. Urmează ca imediat să fie scos la licitație și pachetul de drum expres din Gorj. Se va scoate la licitație proiectare și execuție. Proiectarea va dura foarte puțin, pentru că documentația sau studiul de fezabilitate este la nivel de detaliu, astfel încât partea de proiectare este mult mai ușoară“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

  „Exproprierea nu va fi de mare durată“
  Cosmin Popescu a precizat că procedurile de expropriere vor începe imediat ce va demara licitația: „De la momentul publicării în SICAP a procedurilor de licitație va începe și procesul de expropriere a terenurilor pe care drumul expres și autostrada vor trecere. Exproprierea nu va fi de mare durată, pentru că executarea drumului expres nu implică demolarea de imobile. Este vorba doar de terenuri intravilane sau extravilane, terenuri care au fost identificate de fiecare unitate administrativ teritorială. În situația în care anumiți proprietari de terenuri vor fi nemulțumiți de despăgubirile stabilite, se pot adresa instanței de judecată“, a declarat Cosmin Popescu. Acesta a spus că proiectul este deosebit de important pentru județul Gorj, deoarece face legătura cu aeroportul Craiova.
  Construcția autostrăzii Craiova – Filiași și a Drumului Expres Filiași – Târgu Jiu va costa 16,5 miliarde de lei, iar lucrările vor dura 30 de luni pentru un total de 110 kilometri, potrivit unei hotărâri de Guvern inițiată de ministerul Transporturilor.
  Autostrada Craiova – Filiași va avea 51,4 kilometri, iar drumul expres – 58,6 kilometri.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!