spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând vor fi eliberate cărți de identitate electronice la Târgu Jiu!

  Când vor fi eliberate cărți de identitate electronice la Târgu Jiu!

  Gorjenii care doresc să intre în posesia noii cărți de identitate, în format electronic, mai au de așteptat. Abia peste 18 luni sistemul va deveni funcțional și la nivelul județului Gorj.

  „La nivel național doar Clujul este oraș pilot unde se primesc și se eliberează aceste cărți electronice, urmând ca în 6 luni să se stabilească un calendar de introducere etapizată în întreaga Românie. În aproximativ 18 luni de la data implementării acestuia vom putea emite cărți electronice pentru Târgu Jiu și pentru cele șapte localități arondate”, a declarat Dan Laurențiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu.

  70 de cereri zilnic

  La ora actuală Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu este luată cu asalt de mii de gorjeni care doresc să își reînnoiască actul de identitate. „Este o perioadă agitată și drept urmare se vede în termenul de soluționare a solicitărilor care a crescut la 2-3 săptămâni. Termenul legal de soluționare a unei cereri este de până la 30 de zile dar noi încercăm să le soluționăm cât mai repede posibil, având în vedere că nu ne ocupăm și de tipărirea actelor. Facem programări online ca să venim în sprijinul oamenilor. Lucrăm cu 6 ghișee. În această perioadă primim în jur de 70 de cereri zilnic”, a mai transmis directorul unității.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: