spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateCâți minori din Gorj s-au vaccinat anti-Covid!

  Câți minori din Gorj s-au vaccinat anti-Covid!

  Imunizarea minorilor cu vârsta între 5-11 ani bate pasul pe loc la Gorj. De pe 26 ianuarie, de când platforma a fost activată, și până în prezent, numărul solicitărilor a fost extrem de redus. Cei mai mulți copii s-au vaccinat prin intermediul medicilor de familie.

  „Până în prezent la nivelul județului Gorj s-au imunziat 40 de copii. 17 la centre de vaccinare și 23 la cabinete medicilor de familie”, a transmis DSP Gorj.
  La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare. Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.
  În ceea ce imunizarea adulților, potrivit DSP Gorj, până în prezent s-au primit 288415 doze vaccin anti-Covid și au fost administrate 244676 doze, dintre care 85895 doza a II-a și 28348 doza a III-a.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: