spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgujienii, consultați în privința parcării din fața Tribunalului

  Târgujienii, consultați în privința parcării din fața Tribunalului

  Parcarea zona Parcului Nicu D. Miloșescu continuă să creeze discuții. Agenția de Mediu a dat un nou aviz negativ proiectului redepus de autoritățile publice și au în plan să ceară, din nou, refacerea proiectului. Totodată, cetățenii vor putea veni cu propuneri, proiectul urmând să fie pus în dezbatere publică.
  “Primăria Târgu Jiu a depus o notificare privind modificarea proiectului respectiv, notificare care nu poate fi respinsă de Agenția de Mediu dar asta nu înseamnă că este aprobat proiectul. S-a depus aceea notificare, urmează să se întocmească un memoriu. S-a stabilit să se facă anumite modificări la proiect, să se păstreze funcționalitățile parcului, aceea de zona verde de umbrire, iar în perioada următoare, în zona parcului va apare un panou cu informașii despre proiect. Va fi și o perioadă în care se așteaptă propuneri de la cetățeni, de la diferite organizații sau organisme în așa fel încât la baza memoriului care va fi întocmit de către proiectant să stea și acele soluții oferită de oameni. Este cert că nu este aprobat proiectul pentru că nu îndeplinește, la acest moment, condițiile de mediu pentru a fi aprobat”, a transmis prefectul Marcel Iacobescu.

  Nici useriști nu sunt de acord cu proiectul depus de autoritate publică din Târgu Jiu. “USR Targu Jiu atrage atentia conducerii Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj sa nu cedeze presiunilor inacceptabile ale conducerii Primariei Municipiului Targu Jiu, de avizare a proiectului parcarii din zona Parcului Nicu D. Milosescu. Acest proiect afecteaza spatiul verde, in situatia in care orasul nostru este deja deficitar in ceea ce priveste norma europeana pe locuitor, riscand astfel sa devenim un oras poluat unde autovehiculele au intaietate in fata oamenilor. Amintim APM Gorj ca Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o suprafata de 50 mp spatii verzi pe locuitor iar Uniunea Europeana, o suprafata de 26 mp pe locuitor. Solicitam conducerii Primariei Targu Jiu si Consiliului Local sa nu mai aprobe proiecte care pot duce la cresterea poluarii in Municipiul Targu Jiu, un oras deja sufocat de gunoaie si gaze de esapament. USR Targu Jiu va contesta pe caile legale orice incercare de acest fel pentru ca cetatenii orasului sa poate respira un aer curat”, a transmis purtătorul de cuvânt, Valeriu Morjan.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Corecta respingerea proiectului pentru aceasta parcare.Domnule primar, daca vrei sa ramai in istoria acestui oras, incearca sa pui in aplicare modelul orasului Hunedoara, mult spatiu verde, liniste ,bun simt.Scoate parcarile in afara orasului, toti basinosii vor sa coboare din automobil direct in birourile unor institutii, sa faca miscare domnii cu gulere albe sa mai lase ifosele de legiuitori!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: