spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateCe om de afaceri din Gorj a cumpărat fosta fabrică de țigarete...

  Ce om de afaceri din Gorj a cumpărat fosta fabrică de țigarete din Târgu Jiu

  Fosta fabrică de țigarete din Târgu Jiu a fost cumpărată de către omul de afaceri gorjean Ilie Ilinca. Aceasta a reușit să dea o nouă lovitură pe piața imobiliară din județul Gorj, după ce, în urmă cu aproximativ doi ani, a cumpărat și sediul BCR, de pe strada Geneva.

  Fosta fabrică de țigarete din Târgu Jiu era deținută de către o firmă a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat penal în mai multe rânduri. În incinta unității se află și sediul APIA Gorj, care acum plătește chirie omului de afaceri Ilie Ilinca.

  Mai nou, conducerea APIA Gorj intenționează să se mute într-o clădire din zona Bârsești.

  Fabrica de țigarete, construită în perioada prim ministrului Gheorghe Tătărăscu

  În prezent, clădirile şi halele unde se produceau celebrele ţigări „Carpaţi“ de Tg-Jiu, „Mărăşeşti” sau „Snagov”, se află în paragină de mai mulți ani.

  Fabrica de ţigarete şi-a deschis porţile în anul 1940. Este una dintre marile realizări ale guvernului condus de către Gheorghe Tătărescu, gorjean la origine. Fabrica funcţiona cu succes şi în perioada comunistă, când peste 1.000 de salariaţi îşi desfăşurau activitatea în cadrul unităţii.

  Cel mai probabil, în locul halelor de producție vor apărea blocuri, deși de dorit este ca aici să apară o activitate productivă.

  Omul de afaceri Ilie Ilinca deține grupul de firme Luzan, una dintre acestea fiind distribuitor al produselor din tutun.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: