spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateCe procent de creștere salarială și-au propus sindicatele din CEO

  Ce procent de creștere salarială și-au propus sindicatele din CEO

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia și-au propus creștere consistentă de salarii la negocierile cu administrația. Prima ședință a Comisiei de Negociere este programată pe 7 martie.

  Pe de o parte, la discuții vor participa liderii celor patru federații reprezentative și cei care au semnat Contractul Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

  Pe de altă parte, în fața sindicatelor din compania energetică se vor afla directorii și membrii Directoratului, în frunte cu președintele Dan Plăveți. Acesta a și anunțat recent că va respecta Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

  Societatea a încheiat anul trecut pe profit și sindicatele speră la o creștere consistentă de salarii.

  „Problema este una delicată, pentru că au ajuns unii salariați în situația de a nu le mai ajunge banii, mai ales acolo unde este vorba de unici întreținători ai familiei, de oameni bolnavi. Prețurile au crescut la toate alimentele, la utilități, la combustibil, la medicamente. Lumea nu mai face față. O creștere care să acopere inflația ar fi de bun simț, dar una decentă și normală ar fi de circa 30%, după părerea mea. Nu mai face nimeni față cheltuielilor. În plus, solicitarea este una justificată, având în vedere că anul trecut compania a înregistrat profit și angajații au contribuit și ei la realizarea acestui profit”, a declarat Vasile Tivig, membru al Sindicatului „Energia” Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: