spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe stoc de medicamente folosite în tratarea COVID-19 există la Spitalul Județean...

  Ce stoc de medicamente folosite în tratarea COVID-19 există la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

   

  În prezent, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu are pe stoc 126 de flacoane de Remdesivir și 16 flacoane de Tocilizumabum, medicamente folosite în tratamentul pacienților cu forme severe de boală COVID-19. Au existat, în trecut, situații în care stocul de Remdesivir al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost zero, iar pacienții nu au primit tratamentul necesar.

  „Săptămânal, se transmite către Ministerul Sănătății situația pacienților aflați pe tratament cu aceste medicamente, dar și informații la zi, legate de numărul de flacoane aflate în stocul unității spitalicești. Ministerul Sănătății, în baza acestor raportări ale unităților medicale din întreaga țară, repartizează aceste medicamente, din rezerva de care dispune.

  De asemenea, la SJU Târgu-Jiu există și 15.545 de comprimate de Favipiravir.

  Spitalul Județean de Urgență are pe stoc și 69 de flacoane de anticorpi monoclonali. Medicația ajută pacienții infectați și care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe. Până acum, la SJU Târgu-Jiu, patru pacienți au beneficiat de terapia cu anticorpi monoclonali și nu au dezvoltat o formă gravă a bolii“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: