spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe sumă va încasa Consiliul Județean Gorj din redevența de exploatare minieră

  Ce sumă va încasa Consiliul Județean Gorj din redevența de exploatare minieră

  Consiliul Județean Gorj și primăriile urmează să încaseze, în acest an, o sumă importantă de la Guvern, care reprezintă plata redevenței pe ultimii doi ani și jumătate. Consiliul Județean va încasa aproximativ 25 milioane de lei.

  Legea privind modul în care se distribuie redevența a fost aprobată din anul 2019, dar nu a fost pusă în aplicare până în prezent din cauza unor alte reglementări legislative care nu au fost emise. În acest an au fost stabilite reglementările necesare, iar contravaloarea redevenței încasate de la data la care legea este în vigoare și până acum se va achita în bugetele locale. „O dată cu apariția Codului Administrativ s-a stabilit modul în care să se distribuie cota parte din redevența minieră pentru exploatarea resurselor de suprafață și cea pentru apele minerale: 35% Consiliului Județean Gorj, 40% Unității Administrativ Teritoriale pe care entitatea economică își desfășoară activitatea, iar restul să ajungă la bugetul central.

  Hotărârea de guvern nr.70/2022 a fost emisă și se va emite Ordinul de Ministru, deoarece vor fi două etape: calcularea redevenței pe care trebuie să o încasăm pe perioada iulie 2019-31 decembrie 2021. În luna septembrie, după rectificarea bugetară, ne va intra în conturi sumele aferente celor doi ani și jumătate. Consiliul Județean va beneficia de peste 25 milioane de lei noi“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

   

  Ce sumă va intra anula în bugetele locale

   

  Anual în bugetul localităților din Gorj și cel al Consiliului Județean va ajunge o sumă de 35-40 milioane de lei.

  „Așteptăm o adresă de la ANRM prin care ni se vor prezenta toți operatorii de pe raza județului ca să le înaintăm conturile de Trezorerie pentru virarea sumelor și intrăm într-un circuit normal.

  Ne așteptăm ca în bugetul Consiliului Județean Gorj și în cel al primăriilor să intre anual o sumă de 35-40 milioane de lei. Este o sumă destul de importantă“, a mai precizat Cosmin Popescu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: