spot_img
Altele
  AcasăActualitateCeartă între consilierul județean Liviu Andrei și șeful Poliției Gorj

  Ceartă între consilierul județean Liviu Andrei și șeful Poliției Gorj

  Cristian Muscălescu, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj, a prezentat raportul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) în cadrul ședinței de Consiliu Județean de la sfârșitul săptămânii trecute. Cele mai vehemente critici au venit din partea consilierul județean Liviu Andrei, fost prefect al județului Gorj, care s-a arătat supărat pe Poliția Gorj, în special pe polițiștii rutieri: „Când aparatul radar va deveni un element care anunță greșelile oamenilor, și nu un element de urmărire. Pentru mare parte din polițiștii de la rutieră acel element care poate să vină în ajutorul contravenientului. Există numai amenzi și încă se poartă ca pe vremurile de tristă amintire”.

  liviu andreiLiviu Andrei a precizat că nu raportul nu este întocmit cu responsabilitate: „Nu o să fiu de acord cu raportul pe care l-ați prezentat pentru că nu cred că este obiectiv. Un raport al Poliției și al Autorității Teritoriale de Ordine Publică trebuie făcut cu responsabilitate”. Liviu Andrei a mai spus că „strada forfotă” și nu înțelege cum se prezintă faptul că infracționalitatea a scăzut.

  Ce i-a răspuns șeful Poliției Gorj

  sef ipjCristian Muscălescu i-a dat replica fostului prefect de Gorj: „Nu aș vrea cred că sunteți într-o eroare și nu știu ce înțelegeți d-voastră prin această expresie. Dacă faceți o analiză strictă se observă că sunt incidente, dar unele se concretizează în infracțiuni, iar altele în contravenții. (…) Vă asigurăm că intervenția noastră este oricând eficientă, iar ceea ce se poate face se poate face legal”.

  Șeful Poliției Gorj a mai precizat că le-a cerut polițiștilor rutieră să nu ascundă radarele: „Sunt unul dintre adepții că aparatul radar trebuie să fie la vedere și poziționat pe arterele unde s-au înregistrate accidente ca urmare a excesului de viteză. Am cerut acest lucru de când am venit aici. Noi nu stăm la pândă. Nu pot să stabilesc forma de sancțiune. Ea este prevăzută de lege. Este un atribut al agentului constatator”.

  Vrea camere laser împotriva șoferilor

  Consilierul județean Victor Banța vrea ca ultimele modele de radar care au intrat de curând în dotarea Poliției Române să ajungă și la Gorj. „În prima fază, fac parte din dotarea Poliției Capitalei. Probabil că într-un viitor plan investițional vor ajunge și la Gorj, pentru că nu există posibilitatea să le achiziționăm”, a spus Cristian Muscălescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: