spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAre pentru prima dată energie electrică și televizor în casă la vârsta...

  Are pentru prima dată energie electrică și televizor în casă la vârsta de 78 de ani

  maria gavan 1Maria Găvan, de 78 de ani, din comuna Bălănești, trăiește în sfârșit la lumina unui bec electric, după ce toată viața ei a supraviețuit fără energie electrică. Tot pentru prima dată, femeia se uită la un televizor în propria casă în care își duce zilele.

  Totul a fost posibil ca urmare a sprijinului acordat nu de Primăria Bălănești, care trebuie să se ocupe și de soarta oamenilor nevoiași, ci de către directorul societății Artego, Viorel David. Maria Găvan este fericită acum, pentru că nu mai este nevoită să aprindă seară de seară lampa sau lumânarea. E încântată și de faptul că se poate uita la televizor în casa sa. „Este foarte bine cu curent. Merge bine televizorul. E pentru prima dată când am televizor în casă și asta s-a întâmplat la vârsta de aproape 78 de ani. Mai mergeam la vecini să mă uit la televizor. Mă uit mai mult la muzică populară”, ne spune Maria Găvan.

  Casa poate să cadă peste ea

  maria gavan 2Bătrâna are o pensie de numai 500 de lei din care este nevoită să trăiască. Are doi copii care nu prea o vizitează. Are o mică grădină în fața casei, pe care o lucrează ca orice om de țară. „Am o grădină şi mai lucrez şi eu cum pot”, ne spune bătrâna. Casa în care trăiește este şubredă. Tavanul din încăperea în care trăiește a picat într-o parte și bătrâna recunoaște că stă cu teamă. „Dorm noaptea cam cu frică pentru că locuinţa este cam şubredă”, mai precizează Maria Găvan.

  Primar: „Casa, oricum, va mai rezista”

  ovidiu punganPrimarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, ridică din umeri, cu toate că trece zilnic pe lângă casa bătrânei, care se află peste drum de sediul primăriei. El spune că nu se va întâmpla vreo nenorocire, dar nu prea are argumente pentru a-și susține această idee. Mai mult decât atât, el spune că primăria nu poate să-i repare tavanul pentru că nu are bani, deși este vorba doar de o reabilitare minimă care nu implică materiale foarte costisitoare. „Casa, oricum, va mai rezista, chiar dacă este într-o stare de degradare. Cu siguranță nu se va întâmpla vreo nenorocire. Încercăm să găsim o soluție, cu toate că situația financiară nu este foarte bună”, spune Ovidiu Pungan.

  Norocul bătrânei și a altor trei familii care trăiau fără energie electrică a fost directorul firmei Artego, pentru că răspunsul primarului care se află la cel de-al treilea mandat s-a văzut: „Am avut un sprijin din partea firmei Artego pentru a introduce energia electrică în casa în care trăiește această bătrână. Pe lângă aceast caz, alte trei familii din Bălănești au mai beneficiat de introducerea energiei electrice, tot cu spijinul domnului director David de la Artego, astfel că acești oameni au avut lumină electrică de sărbători”, mai spus primarul Ovidiu Pungan.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: