spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateCel mai mare proiect derulat de Primăria Târgu Jiu, scos la licitație

  Cel mai mare proiect derulat de Primăria Târgu Jiu, scos la licitație

  Primăria Târgu Jiu scoate la licitație proiectul de modernizarea a rețelei Transloc, o investiție de 24 de milioane de euro. Vor fi achiziționate noi mijloace de transport în comun urmând ca linia electrică să fie extinsă.

  Primarul Marcel Romanescu speră ca la licitație să se înscrie și societăți din județul Gorj. Potrivit caietului de sarcini vor exista trei pachete de onorat. “Acest proiect reprezintă cea mai mare investiție pe fonduri europene. După depunerea proiectului tehnic am obținut și avizul de la Agenția de Dezvoltare de la Craiova și suntem în faza în care pregătim documentația pentru licitație. Un proiect de 24 de milioane de euro care are trei pachete. Este vorba despre reabilitarea întregului sistem de transport, vorbim şi de sistemul e-ticketing care trebuie să fie compatibil cu noile mijloace de transport, iar cel de al treilea pachet constă în achiziționarea a 15 noi trolee, completând astfel pachetul de 20 de trolee care sunt licitate în proiectul cu Ministerul Dezvoltării”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

  Trolee cu autonomie extinsă

  Extinderea reţelei de transport în comun, vizează și cartierele mărginașe din oraș. „Luăm în calcul şi varianta extinderii. La ora la care discutăm, ne dorim ca să ajungem cu rețeaua până la Mall de pe Săvinești și, ulterior, cu tot ce ne rămâne în rezervă din toată infrastructura pe care o avem, luăm în calcul inclusiv extinderea pe bugetul local sau pe fonduri guvernamentale spre zona Narciselor. spre Preajba. Astăzi am semnat proiectul pentru licitație privind dezvoltarea zonei metropolitane. Dezvoltarea acestei zone este legată de proiectul transportului în comun, pentru că în maxim un an de zile, după ce vom primi troleele, vrem să extindem transportul în comun către localitățile învecinate municipiului Târgu-Jiu. Ne dorim ca partenere, în constituirea acestei zone metropolitane, toate localitățile care se află la maxim 25 de km de Târgu-Jiu. Această distanță de 25 de km poate fi parcursă de trolee pe autonomie, independent de reţea, ele putând parcurge maxim 50 de km, adică 25 de km până la ultimul cap şi ulterior revenirea în reţea”, a mai transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: