spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateCEO va face o evaluare pentru casele afectate din satul Runcurel

  CEO va face o evaluare pentru casele afectate din satul Runcurel

  Reprezentanții localnicilor din satul Runcurel, comuna Mătăsari, au participat astăzi la o ședință la sediul Prefecturii Gorj cu delegați de ai Complexului Energetic Oltenia și Primăriei Mătăsari. La aceste discuții a fost prezent și prefectul județului Gorj, Cornel Răducan, care s-a deplasat la fața locului, în urmă cu o săptămână și jumătate, pentru a constata problemele cu care se confruntă oamenii, în urma mai multor memorii pe care aceștia le-au depus.

  CEO s-a angajat că va face o evaluare pentru 34 de imobile. „În urma discuțiilor s-au făcut primii pași concreți pentru deblocarea situației. Astfel, reprezentanții CEO și-au luat angajamentul că în termen de maxim 60 de zile vor fi făcute evaluările pentru primele 34 de imobile. După finalizarea acestor evaluări vor urma primele negocieri concrete cu locuitorii satului Runcurel“, a transmis prefectul de Gorj pe pagina sa de Facebook.

  Localnicii trăiesc o adevărată dramă

  Satul Runcurel este puternic afectat de lucrările miniere. Mai multe gospodării se află pe marginea carierei și ar putea să se prăbușească, în cazul unei alunecări de teren. Localnicii care au mai rămas în sat trăiesc o adevărată dramă, deoarece relieful zonei a fost schimbat în totalitate.

  Localnicii nu au ajuns la o înțelegere cu Complexul Energetic Oltenia, considerând că sumele oferite sunt prea mici și că nu își cumpăra o locuință în altă parte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: