spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateCerșetorii au invadat Municipiul Târgu Jiu. Prefect: “Propunerea mea a fost ca...

  Cerșetorii au invadat Municipiul Târgu Jiu. Prefect: “Propunerea mea a fost ca ei să fie instituționalizați”

  Municipiul Târgu Jiu s-a umplut de cerșetori. La fiecare pas pot fi întâlniți dormind în Parcul Central, lungiți pe trotuare sau cerșind în zona centrală. Problema pare să le depășească pe autorități, fapt recunoscut de oficialii care susțin că nu este ușor să scăpăm de persoanele fără adăpost.

  În Municipiul Târgu Jiu erau cunoscute cele câteva cazurile de persoane care molestau pietonii. În ultima perioadă numărul acestora a crescut semnificativ. Homelșii pot fi văzuți la fiecare colt de stradă, acțiunile polițiștilor fiind fără efect. În ultima perioadă Poliția Locală Târgu Jiu a desfășurat mai multe acțiuni în acest sens însă tot ce s-a rezolvat a fost ca vagabonzii să se mute dintr-un colț al orașului în altul. Prefectul susține că mulți dintre cei care cerșesc sunt persoane care au nevoie de ajutor.

  “Se poate face ceva. Am avut o discuție cu domnul Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu. Am semnalat această problemă. Știu că aceste persoane creează un disconfort cetățenilor și turiștilor din Municipiul Târgu Jiu pentru că ei acționează, în special, în zona de centru. Propunerea mea a fost ca ei să fie instituționalizați pentru că în mod cert aceste persoane au o problemă. Rămâne să se analizeze și să găsim o soluție pe termen lung pentru că așa îi luăm, îi punem la tren, să duc de unde sunt, pentru că nu sunt de aici, iar a doua zi revin, coboară la prima stație, iau tren înapoi și revin la cerșit. Acele persoane au nevoie de tratament iar acest tratament trebuie aplicat fie la Gorj, fie în localitățile de unde provin. Ideal ar fi ca acest lucru să nu se facă pe banii gorjenilor, dar cred că acele persoane trebuie tratate, indiferent de locație”, a declarat prefectul Corneliu Răducan Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!