spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateChirurgul Neață rămâne sub control judiciar. E cercetat pentru ucidere din...

  Chirurgul Neață rămâne sub control judiciar. E cercetat pentru ucidere din culpă

  Medicul chirurg Gheorghe Neață rămâne sub control judiciar, acesta fiind urmărit penal pentru ucidere din culpă.

  Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a decis păstrarea acestei măsuri. „Menține măsura preventivă a controlului judiciar privind pe inculpatul Neață Gheorghe, ca fiind temeinică şi legală. În temeiul art. 275 alin.3 C.pr.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziție prin mijlocirea grefei, azi 10.05.2023, la Tribunalul Gorj“, se arată în hotărârea instanței de judecată.

  Medicul Neață este acuzat că a efectuat o operație de unul singur și că a greșit flagrant, astfel încât pacienta de 40 de ani a decedat. Aceasta a fost operată de ocluzie intestinală, dar medicul i-ar fi cusut intestinul, după cum susține soțul femeii. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar.

  Este judecat pentru mai multe fapte de luare de mită

  Gheorghe Neață mai este trimis în judecată pentru mai multe fapte de luare de mită. Neață este acuzat de 17 fapte de acest fel. Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj. „În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziție domiciliară, în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Medicul Gheorghe Neață rostea în cabinetul său o rugăciune, în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu ca să-l ferească de procurori: „Suspectul N.G. era conștient de activitățile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A ….ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori, …!”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!