spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateCine ar putea finaliza lucrările de pe Calea Eroilor

  Cine ar putea finaliza lucrările de pe Calea Eroilor

  O lună și jumătate mai are la dispoziție societatea care efectuează lucrarea de pe Calea Eroilor, din Târgu Jiu, să finalizeze investiția. În caz contrar, autoritățile amenință că vor reține garanția depusă la începutul parteneriatului, 10% din valoarea lucrării, estimată la 2 milioane de euro.

  În ultimul act adițional la contract, data limită pentru finalizarea lucrării de pe Calea Eroilor este finalul lunii iunie a acestui an. La fața locului, santierul arată ca și cum executantul s-ar fi apucat, nu demult, de treabă. Primarul recunoaște că a fost prea blând cu firma constructoare. „Cum procedăm în fiecare săptămână, vom avea o nouă întâlnire pentru situația de pe Calea Eroilor, și termenul maxim, așa cum am discutat cu constructorul, este data de 30 iunie 2022. Dacă, la această dată, Calea Eroilor nu va fi finalizată și nu se va putea circula pietonal, vom face toate demersurile necesare ca să nu mai prelungim acest contract. Eu sunt nemulțumit, în momentul de față. La fiecare întânire, au căutat să ne aducă scuze, nu am vrut să creez o presiune permanentă pe societate, pentru că avem un contract, pe care toți trebuie să îl respectăm”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Edilitara, pe final de lucrări?

  Dacă lucrarea nu va fi recepționată, autoritățile vor da, cu încredințare directă, șantierul rămas descoperit, unei alte societăți. Printre variantele viabile se numără și Edilitara. „Eu cred că Edilitara putea finaliza această lucrare de la început. Atunci, am încercat să fim precauți și am pus o clauză, ca cei care se prezintă la licitație să fi avut lucrări similare. Am căutat să găsim o societate profesionistă. Puteam să luăm o societate la întâmplare, dar am căutat pe cineva superprofesionist. S-a dovedit că nu este așa cum ne-am dorit noi. Încă suntem în derularea unui contract și nu mă pot pronunța. Eu sper ca lucrarea să fie gata pe 30 iunie și să putem circula pe ea”, a declarat Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: