spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateOrășenii, leneși la autorecenzare

  Orășenii, leneși la autorecenzare

  În Gorj, mediul rural stă mai bine la autorecenzare decât mediul urban. A fost o surpriză neașteptată chiar și pentru responsabilii Direcției de Statistică Gorj, care nu credeau că populația de la orașe, ce are acces facil la tehnologie, o să fie întrecută de cei de la sate. În spatele cifrelor statistice stau autoritățile locale, care s-au implicat, mai mult sau mai puțin, în procesul de autorecenzare.

  “In perioada 14 martie-14 mai, la nivelul judetului Gorj au fost completate un număr de 152423 chestionare: 42% in mediul urban 58% in mediul rural. Dintre aceștia 26,9% s-au autorecenzat pe cont propriu și 73,1% au avut nevoie de asistență recenzori ARA”, a transmis conducerea Direcției de Statistică Gorj.

  Unul din motivele pentru care primarii din rural s-au mobilizat pentru aceast recesământ este teama că, pe viitor, pe seama cifrelor, vor fi ocoliți la repartizarea banilor.

  “Situația este dificilă. În unele localități, populația este sub 3000 de locuitori. S-a făcut o mare greșeală când s-a permis ca cetățeanul să se recenzeze acolo unde are reședința și nu domiciliul. Pe raza localității Slivilești, am foarte multe persoane în acest caz. Avem foarte multe persoane plecate în străinătate. Localitățile vor avea număr redus de persoane, vor fi printre ultimele la primirea fondurilor”, a transmis primarul Sorin Bucurescu la un post de radio local.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: