spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateCine deține marca de frigidere „Fram“, care se fabricau la UM Sadu....

  Cine deține marca de frigidere „Fram“, care se fabricau la UM Sadu. Producția ar putea fi relansată

  O societate din domeniul IT deține marca „Fram“, cunoscutele frigidere care erau fabricate în urmă cu mult timp de către Uzina Mecanică (UM) Sadu. Societatea NOD vrea să intre într-un parteneriat cu chinezii de la compania Haier, care a deschis recent o fabrică de aparate frigorifice în cadrul unui parc industrial din județul Prahova, pentru reluarea producției de frigidere „Fram“.

  „Am avut o serie de discuții pentru asamblarea frigiderelor la Sadu și o să am în continuare. Compania Haier va lansa o unitate de producție în județul Prahova. Am primit contactele responsabilului pe România a acestei companii și probabil că săptămâna viitoare vom avea o discuție, alături de directorul firmei NOD, care deține marca «Fram», pentru a-i convinge

  Firma aceasta face distribuție de produse IT și electrocasnice. A cumpărat această marcă, la fel cum a cumpărat și Pegas, dar și alte mărci românești, pentru a le reinventa.

  Am avut discuția aceasta de cel puțin un an. Sunt într-un dialog continuu pe această temă. Este posibil să fie joint venture. Nici NOD nu vrea să dea această marcă, astfel că este posibil să se realizeze o colaborare. Firma chinezească trebuie să vină cu platforma tehnică. Și din perspectiva tradiției, al resurselor umane și a competențelor este o decizie potrivită pentru a se face la Sadu“, a spus Iulian Popescu, consilier de stat în cabinetul prim ministrului, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Frigidere de dimensiuni mai mici

  La Sadu se realizau un anumit tip de frigidere, de dimensiuni mai mici „La Sadu se făceau frigidere pe gaz, care fără compresor și acestea sunt foarte rezistente și nu fac zgomot. Pot fi frigidere pentru mini baruri, birouri sau camere de hotel, unde nu vrei să ai zgomot. Ar putea fi o nișă care să fie exploatată“, a adăugat Iulian Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: