spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateCine ia locul lui Strâmbulescu la Centrul Brâncuși

  Cine ia locul lui Strâmbulescu la Centrul Brâncuși

  Nicio persoană nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de director al Centrului de Cercetare și Documentare „Constantin Brâncuși“, aflat în subordinea Primăriei Târgu Jiu, care ar fi trebuit să se desfășoară în luna iunie.

  În aceste condiții, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, ia în calcul să numească o persoană din cadrului Centrului, la expirarea mandatului lui Doru Strâmbulescu, care va avea loc în luna septembrie: „Va fi desemnată o altă persoană să conducă, pe o perioadă determinată de timp. Nu poți să aduci decât pe cineva din Centrul «Constantin Brâncuși». Vom vedea dacă găsim acolo pe cineva. O să discut cu viceprimarul Gabriel Coica, deoarece el coordonează activitatea culturală și a celor două instituții: Centrul de cercetare «Constantin Brâncuși» și Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu». Este o situație delicată, iar atunci când vorbești de Brâncuși sunt persoane care ezită să se prezinte la concurs“.

  „Domnul Strâmbulescu se putea prezenta la concurs“

  Romanescu spune că chiar și Doru Strâmbulescu poate să participe la concurs: „Domnul Strâmbulescu se putea prezenta la concurs. Nu se putea să i se restricționeze acest drept. Dacă dosarul pe care îl depunea era evaluat în regulă de Comisia de concurs, semnam contractul și continuam acel mandat“, a precizat primarul Romanescu la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  „Iau în calcul modificarea procedurii“

  Arhitectul Alexandru Hortopan, de la USR, a atras atenția că arhitecții nu se pot înscrie la concurs, deoarece nu se numără printre categoriile profesionale care au posibilitatea să participe. Primarul se gândește să modifice condițiile: „Iau în calcul modificarea procedurii, pentru a se permite și arhitecților să se înscrie la concurs. Procedura era în derulare atunci când am discutat cu arhitectul Alexandru Hortopan și nu puteam să modific condițiile de participare în timpul derulării concursului“ a mai declarat Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: