spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateCirculație blocată pe Transalpina din cauza numărului mare de mașini

  Circulație blocată pe Transalpina din cauza numărului mare de mașini

  Circulația s-a desfășurat cu dificultate și chiar s-au format blocaje pe Transalpina din cauza numărului mare de mașini care au coborât din Rânca.
  „Transalpina a fost deszăpezită aşa cum trebuie. Timp de 30 de minute, circulaţia a fost blocată. S-a format un carambol, deoarece maşinile turiştilor care se pregăteau să plece trebuiau ocolite de către cei care coborau din staţiune şi aşa nu mai puteau circula nici cei care doreau să urce“, a precizat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.

  Peste 4.000 de turiști au petrecut la Transalpina

  Mai mult de jumătate din spaţiile de cazare din Rânca au fost ocupate în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, fiind şi primul din acest sezon în care s-a putut schia în condiţii foarte bune. „Au fost peste 4.000 de turişti. Au fost condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă. A funcţionat şi pârtia cu telescaun de la baza vârfului Păpuşa. Stratul de zăpadă a fost de aproximativ 70 de centimetri“, a spus Constantin Pănescu.

  Trei intervenţii ale salvamontiştilor gorjeni

  Salvamontiştii gorjeni au intervenit duminică în trei cazuri. Doi iubitori ai sporturilor de iarnă au căzut pe pârtie şi au suferit traumatisme.
  „Au funcţionat două pârtii deoarece nu au fost foarte multe persoane care să practice sporturile de iarnă. O parte nu au mai ajuns la Rânca din cauza vremii. Cu toate acestea, Rânca a fost aglomerată Au fost şi probleme în trafic. Salvamontiştii au intervenit pentru a ajuta o familie care a rămas înzăpezită“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: