spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateClădire vândută de Primăria Târgu Jiu firmei familiei deputatului PSD Mihai Weber

  Clădire vândută de Primăria Târgu Jiu firmei familiei deputatului PSD Mihai Weber

  O clădire în suprafață de 175 de metri pătrați aflată în incinta fostului CET din municipiului Târgu Jiu ar putea fi vândută de către Primăriei firmei fiului deputatului PSD Mihai Weber. Terenul și clădirea sunt concesionate de către firma 2 M PULS AUTO din anul 2015. Reprezentantul societății vrea să cumpere clădirea de la municipalitatea în vederea modernizării și amenajării unui service auto. Imobilul se află în proprietatea privată a municipiului Târgu Jiu și poate fi scos la vânzare. Numai că prețul stabilit în urma evaluării este considerat mic. „Spațiul în prezent este neutilizat, dar este oportună valorificarea acestuia, în acest mod putându-se atrage noi venituri la buget. Concesionarul terenului a obținut autorizație pentru executarea lucrărilor de construire a unui service auto, prin extinderea construcției existente. Având în vedere localizarea imobilului, caracteristicile constructive și dimensiunile acestuia, precum și gradul de uzură al clădirii, în opinia evaluatorului, valoarea echitabilă estimată a clădirii este de 4.500 de lei. Propun, în consecință, însușirea Raportului de evaluare (…), precum și vânzarea prin negociere directă a clădirii către concesionarul terenului, prețul minim de negociere fiind 4.500 de lei. Prețul va fi achitat integral la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare“, se arată în expunerea de motive întocmită de către primarul Marcel Romanescu.

  Romanescu: „O să analizăm“

  Marcel Romanescu a precizat, ieri, într-o conferință de presă, că tranzacția urmează să mai fie analizată: „O să analizăm această situație. Prețul a fost stabilit de către evaluator“.

  Cu toate acestea, în expunerea de motive a primarului Romanescu se arată că valoarea mică a clădirii este dată tocmai de „localizarea imobilului“, în condițiile în care Registrul Auto Român a anunțat că își va muta sediul în zona fostului CET, acolo unde, firma familiei deputatului Weber vrea să ridice un service auto.
  Conform declarației de avere, deputatul Weber este asociat la societatea Pro Auto Logistics cu sediul în București.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: