spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateConducerea Teatrului “Elvira Godeanu” chemată să dea lămuriri

  Conducerea Teatrului “Elvira Godeanu” chemată să dea lămuriri

  Viceprimarul Municipiului Târgu Jiu cere conducerii Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” să facă publice cheltuielile spectacolului dedicat Bicentenarului Tudor Vladimirescu. Gabriel Coica consideră necesare astfel de lămuriri în contextul în care, în spațiul public, este vehiculată ideea risipirii banului public.

  “Apreciez munca minunatei echipe a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, care s-a străduit, în ultimele luni, să marcheze, printr-un spectacol de ținută artistică deosebită, Bicentenarul Revoluției lui Tudor Vladimirescu. În același timp, consider că este nedrept ca munca acestor oameni talentați să fie întinată de suspiciunile existente în spațiul public în legătură cu modul de cheltuire a  bugetului acestui spectacol.Astfel de suspiciuni trebuie să fie înlăturate, mai ales că ele apar atunci când nu există transparență. Ca viceprimar pe probleme de cultură, am solicitat în repetate rânduri, inclusiv în scris, detalii și documente în legătură cu modul în care au fost cheltuite sumele alocate acestui proiect. Acum, când emoțiile premierei au trecut, iar conducerea Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu are mai mult timp la dispoziție, sunt convins că, atât eu, cât și publicul larg, vom primi toate clarificările legate de finanțarea acestui eveniment. În acest sens, solicit conducerii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu organizarea, în perioada imediat următoare, a unei conferințe de presă care să aducă toate lămuririle necesare târgujienilor”, a transmis viceprimarul Pro România, Gabriel Coica.

  Spectacol micuț

  Piesa care se joacă de câteva zile pe insulița de pe Jiu a primit atât critici cât și aprecieri. Pentru o parte din gorjeni ideea a fost prea micuță având în vedere amploarea evenimentului sărbătorit, Bicentenarul Revoluției de la 1821. „Din respect și din drag față de profesioniștii din Teatrul Elvira Godeanu, printre care se numără și fiica mea, Andreea Chirițescu, nu voi spune nimic despre joc, despre decoruri, costume, muzică, sume de bani. Voi spune doar că spectacolul este unul ratat în esența sa. Cei care l-au gândit nu știu nimic despre Tudor Vladimirescu. Jelania de pe digul Jiului nu are nicio legătură cu imensa personalitate istorică pe care o invocă. Textul și scenariul, cu mici excepții date de unele momente, sunt ratate pentru că stau sub semnul obidei, al apăsării ancestrale și nu al măreției. Ori, Tudor Vladimirescu este o mare personalitate istorică, iar Proclamația de la Padeș este documentul fondator al statului roman. Este la mijloc un mare destin, pe care istoria noastră l-a reținut ca atare și nu o persoană comună care merită jelită într-un mod penibil.  Spectacolul este “micuț” pentru că este făcut de oameni fără anvergură culturală și care nu știu istorie. Despre asta este vorba”, a transmis pe pagina de socializare profesorul Doru Chirițescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: