spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
joi, iunie 8, 2023
Altele
  AcasăActualitateConsilier local: “Pericol de explozie la groapa de gunoi din Târgu Jiu”

  Consilier local: “Pericol de explozie la groapa de gunoi din Târgu Jiu”

  Sunt mai bine de trei luni de zile, de când cetățenii din zona Bârșești ies în stradă în semn de protest față de activitatea desfășurată de societatea de salubrizare a orașului. Ultima acțiune a avut loc în urmă cu doar o zi, când o parte din politicienii județului s-au alăturat demersului. Din păcate, instituțiile statului asistă nepăsătoare la durerea cetățenilor.

  Nicio autoritate nu a răspuns pozitiv apelului inițiat de echipa Verzilor în ceea ce privește problema gropii de gunoi din Târgu Jiu. Consilierul local Adrian Tudor susține că situația din zona Bârsești este cât se poate de gravă. “Vom fi alături de oamenii de acolo pentru că, numai ieri, 10 mașini cu numere de Mehedinți așteptau să intre să descarce. Sunt întrebări la care cetățenii asteaptă întrebări. Celula 2 se apropie de capaciatatea maximă și nu au trecut trei ani de când a fost deschisă, în condițiile în care prin acordul de funcționare o astfel de celulă se umple în aproximativ 10 ani. Asta înseamnă că noi rămânem cu o mare problemă la Târgu Jiu, acest depozit a fost făcut doar ca unii să facă bani. Aștia își ia banii și se cară! Deșeurile nu se colectează selectiv în Târgu Jiu, în condițiile în care suntem obligați”, a transmis consilierul local Adrian Tudor.

  Riscuri de explozie

  Ba ai mult, operatorul nu ține cont de riscurile la care se supune ignorând măsurile impuse de lege. “Toți au pus batista pe țambal, Primăria nu zice nimic, în Consiliul Local unii sar în sus când atingem subiectul. Prefectul trebuie să convoace toate instituțiile la discuții pentru a găsi soluții. În acordul de mediu se spune că există pericol de explozie, pentru că tot biogazul care se acumulează acolo, și poate exploda dacă operatorul nu își face treaba așa cum spune legea. Oamenii aia sunt disperați, o să pună mâna pe pari și o să iasă mai ceva ca în firmele americane! Păi ce să facă? Nu vine nimeni să vadă în ce condiții trăiesc!”, a mai transmis alesul din Consiliul Local Târgu Jiu.

  Cine să facă ceva?

  Faptul că autoritățile pasează vina de la unii la alții nu mai este nicio surpiză. Sătulă să fie arătată cu degetul, conducerea Gărzii de Mediu bagă în ecuație și alte instituții ale statului. “Aș vrea să informez opinia publică că atribuții pentru rezolvarea acestui fenomen nu are doar Garda de Mediu, mai sunt și alte autorități care ar trebui să se implice. Noi am făcut tot ce este posibil să constrângem acest operator să respecte legea. Există o lege care gestionează probleme de acest gen. În opinia mea cred că se impune un studiu pe sănătate, pentru populația din zonă. Și Apele Române trebuie să se implice în gestionarea levigatului de pe acest depozit”, a transmis Gheorghe Sanda.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!