spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateConsiliul Județean Gorj, 158 de ani de la înființare

  Consiliul Județean Gorj, 158 de ani de la înființare

  Consiliul Judeţean Gorj sărbătoreşte împlinirea a 158 de ani de existenţă. Cu acest prilej, autoritatea judeţeană organizează două evenimente festive, în semn de recunoaştere a personalităţilor şi valorilor gorjeneşti precum şi ca reamintire a momentelor de început ale administraţiei judeţene, care se întâmplau în urmă cu peste un secol şi jumătate.

  „În Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, vineri, 28 octombrie, în debutul şedinţei lunare a forului legislativ judeţean, va avea loc festivitatea de decernare a titlului „Gorjeanul Anului 2021”. Cea mai înaltă distincţie a Judeţului Gorj va fi înmânată domnului Alexandru Ion Bură, antrenor-maestru atletism la Clubul Sportiv „Pandurii” Târgu-Jiu.
  În cursul aceleiaşi zile, începând cu ora 17.00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, va avea loc conferinţa tematică „Gorjul, cetate a nemuririi. Repere pentru o istorie în Hristos”. Astfel, ne dorim să aducem mai aproape de inimile gorjenilor cultura, tradiţiile şi istoria locală, prin cuvintele preotului profesor Constantin Necula, invitat special al evenimentului.
  Manifestarea va beneficia de transmisie în direct pe posturi locale şi online şi este organizată prin Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, Şcolii Populare de Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Gorj şi al Bibliotecii Judeţene „Christian Tell””, a transmis Biroul de Presă al Consiliului Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: