spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateConsiliul Județean reabilitează Muzeul arhitecturii populare Curtișoara

  Consiliul Județean reabilitează Muzeul arhitecturii populare Curtișoara

  Muzeului arhitecturii populare Curtișoara va fi restaurat. Consiliul Județean Gorj a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens, urmând că după reabilitate spațiul cultural să fie introdus într-un circuit turistic internațional.

  Potrivită proiectului de hotărâre aprobat, scopul lucrărilor este restaurarea și revitalizarea Muzeului arhitecturii populare Curtișoara pentru valorificarea și promovarea identității culturale a muzeului, în context turistic.

  Reabilitarea vizează, printre altele, amenajarea unor ateliere de creație, amenajarea unei scene, precum și unui magazin cu suveniruri ce va fi adaptat tipului de produse comercializate, preponderent cărți și albume, suveniruri specific muzeale, obiecte de artă de dimensiuni mici și medii. În ceea ce privește problemă terenurilor pe care se află casele tradiționale, autoritățile au în plan strămutarea imobilelor.

  Reabilitarea face parte din proiectul ”Sprijin la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, tabere școlare, infrastructură și servicii publice de turism și infrastructură rutieră de interes județean”.

  Proiectul a fost depus și a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență tehnică 2014 – 2020, pentru realizarea documentației tehnice aferente obiectivului de investiție ”Restaurarea și revitalizarea Muzeului arhitecturii populare, Curtișoara”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: