spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateContestă comasarea liceelor tehnologice din Gorj

  Contestă comasarea liceelor tehnologice din Gorj

  Conducerea Partidului Social Democrat Gorj este în dezacord total cu inițiativele întreprinse de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cu privire la procesul de comasare a unităților de învățământ din județul Gorj. Nici actuala administrație a Primăriei Târgu Jiu nu a fost de acord cu această propunere de comasare, dovadă că nu s-a aprobat avizul necesar acestui proces.

  Inspectoratul Școlar Județean Gorj a transmis către Ministerul Educației o solicitare prin care cere aprobare pentru comasarea mai multor licee tehnologice de la nivelul județului Gorj, cele mai multe fiind din Municipiul Târgu Jiu. Solicitarea a fost făcută fără avizul consultativ al Consiliului Local și al Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS), așa cum prevede legea. Proiectul privind comasările a fost trimis spre analiză direct Ministerului Educației fără a se face o analiză asupra posturilor care dispar, atât cele didactice, cât și cele nedidactice.
  De asemenea, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu a respectat procedura după care se realizează procesul de comasare, proces care implică o perioadă îndelungată de timp, astfel încât cadrele didactice și personalul administrativ să fie informat și, totodată, să se ia măsurile necesare pentru ca aceștia să ocupe posturi libere prin transfer în momentul în care sunt vacantate.
  “Conducerea PSD solicită public atât conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cât și Ministerului Educației să revină asupra acestui proiect și să parcurgă pașii legali, astfel încât procesul de comasare să fie cât mai transparent și corect”, a transmis biroul de presă al PSD Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: