spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăNationalSfaturile noastre pentru alegerea lenjeriei de pat potrivite

  Sfaturile noastre pentru alegerea lenjeriei de pat potrivite

  Dintre elementele care compun decorul unui dormitor, lenjeria de pat este cel esențial care nu trebuie neglijat. Pe lângă aspectul estetic, o lenjerie de pat își propune să ofere confortul ideal în timpul somnului, garantând nopți de calitate.

  Pentru a alege lenjerii de pat potrivite, trebuie cunoscute câteva reguli de bază, începând cu dimensiunile patului. Apoi vine alegerea materialului, culorilor și modelelor, care ghidează atmosfera dormitorului.

  Alege dimensiunile unei lenjerii de pat în funcție de mărimea patului

  Pentru a evita o achiziție inutilă, este mai bine să ții cont de dimensiunile diferitelor elemente care compun lenjeria de pat înainte de a merge la magazin. Cuverturile și păturile trebuie să fie mai mari decât patul pentru a avea suficientă cădere pe ambele părți, oferind mai mult confort. Pentru un pat de o persoană de 90 x 190 cm, dimensiunile cuverturii și husei acesteia trebuie să fie de 140 sau chiar 150 x 200 cm; pentru un pat de 140 x 190 cm, aceste dimensiuni variază de la 200 x 200 cm la 220 x 240 cm pentru mai mult confort; pentru un pat de 160 x 200 cm, cuvertura și husa ar trebui să măsoare în mod ideal 220 x 240 cm, sau chiar 240 x 260 cm; Paturile de 180 x 200 cm vor avea imediat un set de pat de 240 x 260 cm.

  Cearșaful nu face excepție de la regulă și astfel se adaptează nu doar la dimensiunile saltelei (lungime și lățime), ci și la grosimea acesteia. Grosimea unei saltele standard variază în general între 25 și 28 cm. Cearșaful de pat din comerț se adaptează la aceste dimensiuni, așa că nu trebuie să îți faci griji: pentru un pat de 140 x 190 cm, de exemplu, cearșaful de 140 x 190 cm este ideal.

  Ce material e de preferat pentru lenjerii de pat?

  Alegerea materialului unei lenjerii de pat este condiționată de sezon, dar și de preferințele personale ale fiecăruia. Vara, cel mai bine este să alegi un material ușor care să păstreze prospețimea, în timp ce iarna se recomandă un pat într-un material care să rețină căldura.

  Lenjerii de pat din bumbac: acest material este ieftin și ușor de întretinut (se poate spăla până la 90 de grade). Bumbacul este cel mai comun material folosit în lenjerii de pat. Moale și ușor, calitatea sa depinde de densitatea firelor pe centimetru pătrat. Cu cât sunt mai multe, cu atât materialul textil este mai rezistent. Pentru lenjerii de pat din bumbac îți recomandăm lenjerii Pucioasa .

  Lenjerii de pat din bumbac percal: bumbacul percal este mai scump decât bumbacul simplu, iar acest lucru se explică prin calitatea sa superioară. Pânza este moale și mată, foarte rezistentă datorită țesăturii foarte fine. Un alt punct forte este că bumbacul percal se calcă foarte bine.

  Lenjerii de pat din pânză: un material natural prin excelență, durabilitatea și proprietățile sale de termoreglare fac din pânză o alegere perfectă. Fiind un material respirabil, ajută la reglarea temperaturii: iarna reține căldura și invers vara. Pânza este, de asemenea, în mod natural hipoalergenică, prevenind proliferarea bacteriilor și acarienilor. În aparență brută, nu formală, pânza nu trebuie călcată și cu cât o speli mai mult, cu atât devine mai moale.

  Lenjerii de pat din flanelă: flanela este materialul pentru seturile de pat de iarnă. Este un bumbac periat care oferă o atingere foarte moale și păstrează căldura în încăperile răcoroase. Se spală la mașina de spălat până la 60 de grade și este recomandată călcarea la temperaturi ridicate.

  Lenjerii de pat din mătase: mătasea este un material luxos care nu este ușor de întreținut. Obținută din viermi de mătase, este un material textil foarte delicat care necesită spălare și călcare la temperatură foarte scăzută. Aspectul satinat al mătăsii mulțumește pe cât de mult displace, fiind o chestiune de gusturi. Lenjeria de pat din mătase de ultimă generație este cu siguranță cea mai scumpă de pe piață.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: