spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateContinuă disputa dintre Primăria Târgu Jiu și APM Gorj cu privire la...

  Continuă disputa dintre Primăria Târgu Jiu și APM Gorj cu privire la construcția parcării subterane

   

  Continuă disputa dintre conducerea Primăriei Târgu Jiu și cea a Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj cu priire la construcția parcării subterane din fața Tribunalului Gorj și Spitalului Județean de Urgență.

  Dacă primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că s-a ajuns la un numitor comun în urma întâlnirilor care au avut loc, reprezentanții APM Gorj susțin că proiectul parcării este departe de a fi încheiat: „Primăria Municipiului Târgu Jiu nu a depus la sediul APM Gorj memoriul refăcut ce va sta la baza analizei privind emiterea acordului de mediu pentru proiectul Revitalizare urbană a spațiului aferent parcului Nicu D. Miloșescu.

  După depunere, acesta va fi afișat pe site-ul instituției noastre, la adresa www.apmgj.anpm.ro, pentru consultare publică. Într-un termen de 20 de zile, publicul va avea posibilitatea să facă propuneri, sugestii, observații;

  APM Gorj  va proceda la afișarea unui anunț privind posibilitatea depunerii propunerilor, sugestiilor și observațiilor de către public, în mai multe locuri vizibile din zona derulării proiectului. De asemenea, titularul proiectului este obligat să publice într-un ziar de tiraj local depunerea memoriului pentru proiectul respectiv și să-l publice pe site-ul propriu.

  Decizia finală privind emiterea/ respingerea proiectului va fi luată de APM Gorj numai după analiza memoriului  în ședința Comitetul de Analiză Tehnică ( comitet în care sunt reprezentate toate instituțiile care emit acte de reglementare) și după analiza comentariilor/ propunerilor înregistrate“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Cristina Merfu, purtătorul de cuvânt al APM Gorj.

   

  „Reprezentanții agenției, cu micile amendamente, sunt dispuși să ne acorde avizul“

   

  Primarul Romanescu a spus că au fost făcute o serie de modificări proiectului și că s-a ajuns la o înțelegere: „Am încercat să găsim o soluție. S-a găsit la un moment dat soluția să mărim spațiul de parcare subterană și să mărim zona verde, deși se pierd 70 de locuri de parcare. Am chemat societatea și am solicitat să facă modificările necesare, conform solicitărilor Agenției de Protecție a Mediului. A fost modificată documentația și am mers să le depunem la APM ca să aflăm, după o perioadă de timp, că nu va fi avizată această documentație, pe motiv că cei câțiva pomișori care vor dispărea din partea stângă a parcului creează o masă de oxigen care le lipsește cetățenilor, dar suprafața verde din parc ar fi crescut.

  După ultima discuție care a avut loc, reprezentanții agenției, cu micile amendamente, sunt dispuși să ne acorde avizul pentru a realiza parcarea respectivă“, a spus primarul Romanescu la o emisiune de la Tele 3.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!