spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
marți, decembrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateContinuă protestele la Penitenciarul Târgu Jiu

  Continuă protestele la Penitenciarul Târgu Jiu

  Mai mulți polițiști de penitenciar de la unitatea de detenție din municipiul Târgu Jiu au protestat în această dimineață.

  „Azi la ora 8.30 continuam protestele susținând colegii de la Codlea. La acest demers cupleaza și colegii de la Deva. Acest lucru se va întâmpla de acum înainte săptămânal, deoarece de ieri au început presiunile din partea Ministerului Justiției, transmise ca îngrijorări din partea conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor. Astfel, deși pe Acordul Colectiv membrii de sindicat puteau să participe la activități sindicale, de ieri conducerea Administrației a transmis conducerilor unităților sa nu mai permita acest lucru“, a spus Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

  Ce revendicări au sindicaliștii

  Sindicaliștii cer creșterea salariilor și plata orelor suplimentare. „Revendicările noastre vizează faptul că nu ni s-a aplicat legea salarizării în integralitate, fiind singura categorie care nu a beneficiat de acești bani. Nu vrem decât să ni se actualizeze drepturile salariale la nivelul anului 2022, așa cum ni s-a promis. Avem în continuare un deficit de oameni care grevează buna desfășurare a activității în sistemul penitenciar. În urmă cu trei zile, am fost chemat la Administrația Națională a Penitenciarelor și ni s-a comunicat că, pe fondul măsurilor de austeritate pe care le are în vedere guvernul, se va tăia plata orelor lucrate în zilele de sâmbătă și duminică, sărbători legale, precum și a orelor suplimentare și se vor compensa cu timp liber corespunzător, în condițiile în care avem un deficit de acordare a timpului liber de aproape un milion de ore în sistem. Dacă nu se vor plăti, atunci acest deficit va crește enom“, a mai spus Florin Șchiopu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: