spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateCosturi duble cu energia electrică pentru Primăria Târgu Jiul. „Trebuie să facem...

  Costuri duble cu energia electrică pentru Primăria Târgu Jiul. „Trebuie să facem orice pentru a reduce consumul“

   

  Primăria Târgu Jiu a alocat peste 8 milioane de lei pentru a cumpăra energie electrică pe o perioadă de un an, de peste două ori mai mult față de contractul precedent.

  Licitația va avea loc în această lună, iar reprezentanții Primăriei Târgu Jiu se tem ca prețul să nu crească între timp, astfel încât să nu găsească furnizori: „A trebuit să dublă suma alocată pentru achiziționarea de energie electrică față de anul trecut. Ca să putem încheia contractul, trebuie să avem în cont toată suma.

  Sperăm să avem furnizori care să vină la licitația care se desfășoară prin Bursa Română de Mărfuri, care va avea loc pe data de 21 martie. Am scos la licitație achiziționarea de energie electrică pentru iluminatul public, semafoare, fântâni arteziane, sediile instituțiilor din subordinea Primăriei Târgu Jiu și alți consumatori. Sunt peste 230 de consumatori.

  Valoarea estimată este de peste 8 milioane de lei fără TVA, dar este posibil ca în momentul licitației prețul să fie mult mai mare și să nu găsim furnizori, astfel încât trebuie să reluăm procedura.

  Anul trecut, cu taxe reglementate, prețul cu taxele reglementate era de aproximativ 585-600 de lei/MW, fără TVA, iar acum ne putem considera fericiți dacă vom achiziționa cu 1.500 de lei“, a spus Ionuț Jilăveanu, directorul adjunct al Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

   

  Parc fotovoltaic pe o suprafață de 20 de hectare

   

  Un proiect pentru a reduce sau chiar pentru a asigura independența energetică este amenajarea unui parc fotovoltaic în partea de nord a municipiului.

  „Avem un teren în suprafață de 20 de hectare și PUZ efectuat. Terenul este foarte bine poziționat, în partea de nord, foarte aproape de stația de transformare a Transelectrica, astfel că putem să conectăm ușor la rețea, iar costurile sunt mici. Parcul fotovoltaic ar putea să producă destul de multă energie electrică, astfel încât să acoperim tot consumul de energie electrică pe care Primăria Târgu Jiu trebuie să-l suporte: iluminat public, instituții din cadrul primăriei și unități de învățământ“, a mai menționat directorul adjunct de la Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Corpuri de iluminat înlocuite în cartierele din Târgu Jiu

   

  Conducerea Primăria Târgu Jiu vrea să înlocuiască lămpile vechi de iluminat din cartiere cu unele noi, cu un consum redus: „Am depus la Fondul de Mediu un proiect pentru schimbarea corpurilor de iluminat din cartierele din oraș. Sperăm să primim finanțarea necesară și să începem montarea de corpuri de iluminat cu un consum redus de energie electrică. Trebuie să facem orice pentru a reduce consumul“, a mai precizat Ionuț Jilăveanu.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: