spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateAu început să circule ordine FALSE de chemare la încorporare

  Au început să circule ordine FALSE de chemare la încorporare

  Ordine false de chemare la încorporare au ajuns la firme din România în ultimele zile. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat pentru stiripesurse.ro că MApN va sesiza organele de cercetare penală.

  „Având în vedere calendarul măsurilor preventive adoptate de UE și NATO, ca răspuns la criza din Ucraina, vă solicităm următoarele:

  Până la data de 10.03.2022, ora 12.00, veți comunica în format electronic la adresa de e-mail um02426@mapn.ro, o evidență cu toți angajații societății …., de sex masculin, cu vârsta între 18-60 de ani, indiferent dacă au satisfăcut sau nu stabiul militar, care urmează să fi echemați în cel mai scurt timă (posibil 24 de ore), la Centru Militar Zonal Cluj, pentru întocmirea ordinului de chemare/deplasare la mobilizare sau război.

  Potrivit ordinului de chemare, soldatul trebuie să se prezinte în termen de 48 de ore la unitatea militară desemnată. În caz de neprezentare la termenul și locul menționate în ordin, persoana respectivă este atenționată că va suporta consecințele Codului Penal, articolul 435 care prevede închisoare de 2 la 7 ani”, se arată în adresele primite de firme.

  Deși documentul are unele elemente care ar indica autenticitatea, cum ar fi adresa de mail sau numărul unității militare, limbajul nu este unul folosit de MApN în asemenea comunicări.

  Contactat de stiripesurse.ro, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a confirmat faptul că documentele primite de firme sunt false. „E un document fals. Vom sesiza parchetul”, a declarat Dîncu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: