spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateCozi la ajutorul pentru încălzire

  Cozi la ajutorul pentru încălzire

  În prima zi de depunere a cererilor în vederea obținerii subvenției pentru ajutorul de încălzire, zeci de târgujienei s-au îngrămădit la centrele de vârsta a treia din Municipiul Târgu Jiu. Cei mai mulți erau debusolați, cu formularul de câteva pagini în mână, solicitând sprijin pentru completarea corectă a documentelor.

  Începând cu data de 01 noiembrie 2021 se pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie pentru sezonul  2021- 2022. Ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie se acordă pe bază de cerere însoțită de actele doveditoare privind componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.

  Pentru a beneficia de bani încă din prima lună decontată, oamenii au luat cu asalt centrele dedicate persoanelor vârstnice din Municipiul Târgu Jiu. Au stat la cozi fie pentru a depune formularele, fie pentru a primi sprijin în vederea completării documentelor. „ Am venit să depunem dosarul. Am dat drumul la căldură ca este frig. Este cam micuț ajutorul dar ce să facem. Nu noi decidem. Sperăm să ne descurcăm cu bine și să nu avem probleme de sănătate din cauza frigului din locuințe”, a transmis un târgujian.

  „Am venit să depun documentele. Suntem trei membri în familie și ne descurcăm greu. Facem focul cu lemne. Am înțeles că se dau bani puțini, nu ne ajung nici de o căruță de lemne. Măcar dacă ne dădeau 1000 de lei, ne mai descurcam și noi dar așa…..Puțin de tot se dau, în condițiile în care am văzut toții ce prețuri se anunță”, a transmis un alt bărbat.

  “Nu am completat nicio hârtie pentru că nu mă pricep. Am venit să mă ajute cineva dar la cât e de aglomerat cred că am venit degeaba. Nu știu de ce au modificat formularele, probabil speră să nu știm să le completăm și să ne întoarcă dosarul”, a declarant supărată o pensionară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: