spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCu cât a scăzut interesul gorjenilor pentru vaccinare!

  Cu cât a scăzut interesul gorjenilor pentru vaccinare!

  A scăzut drastic numărul gorjenilor ce solicită vaccinarea. Dacă în urmă cu o săptămână erau cozi interminabile în centrele de imunizare, acum, oficialii susțin că solicitările sunt onorate cu lejeritate. În doar câteva zile media zilnică a vaccinărilor s-a redus la mai mult de jumătate.

  “Am avut o perioadă foarte aglomerată. Până în data de 27 octombrie aveam aproximativ 3500 de vaccinări, pe zi, în județul Gorj. După anunțul că proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă nu a trecut de Senat, interesul a scăzut. Pe data de 28 octombrie aveam deja cu 1000 de vaccinări mai puțin, iar vineri- sâmbătă- duminică am ajuns la 1100- 1200 vaccinări, zilnic. Acel proiect o să intre în dezbaterea la Camera Deputaților și în mod sigur va trece și va trebui, în continuare, să acordăm interes vaccinării pentru că e singura modalitate de a scăpa de pandemia aceasta”, susține Marcel Iacobescu.

  Vești bune

  În privința indicelui de infectare, Gorjul se află pe un platou. Autoritățile susțin că începe să se vadă rolul vaccinului.  “La nivel de județ suntem într-o fază de platou, undeva între 5-5,10 la mia de locuitori. Ne bucură și sperăm să continuăm așa pentru că scade numărul de internări în spitale”, a mai transmis prefectul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: