spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateCu cât se vinde carnea de porc în Gorj!

  Cu cât se vinde carnea de porc în Gorj!

  Gorjenii au început să caute porci pentru sărbătorile de iarnă. Prețul pentru animalele ce urmează să fie sacrificate a crescut, astfel încât cei care doresc să respecte tradiția trebuie să se caute bine în buzunare. Inspectorii sanitar veterinari amintesc cetățenilor că la nivelul județului există focare de pestă porcină și îndrumă cumpărătorii spre exploatații acreditate.


  Goana după porcul de Crăciun a început, dovadă anunțurile de pe internet care s-au înmulțit. Prețul este mai piperat, dar cine se respectă, plătește! „Vând porci, crescuți bio! Carne fragedă! Preț 15 lei „, este unul din anunțurile postate pe un site de profil.
  În gospodăriile oamenilor, negocierile se duc greu. Cumpărătorul propune, însă, de cele mai multe ori, prețul nu este cel dorit. ” A venit un domn de la oraș că vrea să cumpere un porc, dar să i-l țin până aproape de sărbători. Mai făceam eu așa! Acum, i-am spus prețul și i s-a părut mult! Păi și costurile sunt enorme! Toate s-au scumpit! Un porc își mănâncă prețul, nu mai pui munca. Noi am vândut cu 13-15 lei kilogramul, în viu! Eu zic că e rezonabil! Cine vrea cumpără, cine nu, nu!”, a transmis nea Vasile din comuna Cătunele.

  În prezent, în Gorj, sunt înregistrate șase focare de pestă porcină africană. Patru sunt în comuna Bărbătești și două active la nivelul comunei Plopșoru.

  În supermarketuri prețul pentru un kilogram de carne sare de 20 de lei, ceafa și mușchiul ajungând chiar și la 30 de lei pe kilogram.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: