spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitateCum arată prima creație realizată la Festivalul de Artă Stradală de la...

  Cum arată prima creație realizată la Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu

  A fost realizată prima creație din cadrul Festivalului de artă stradală de la Târgu Jiu. Este vorba de chipul marelui sculptor Constantin Brâncuși, prezentat într-un mod inedit, care a fost desenat pe zidurile amfiteatrului din Parcul Central.

  Artiștii participanâi au început, deja, să lucreze la desenele pe care le vor lăsa orașului Târgu Jiu. Acestea vor fi realizate pe următoarele clădiri: Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși“, Colegiul Național „Spiru Haret” (sala de sport), Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Sediul Central Salvamont Gorj, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul de Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.

  Cine sunt participanții

  Strad’Art, primul festival internațional de artã urbană din Târgu Jiu, se va desfășura între 22-28 Iulie, iar evenimentul își propune promovarea culturii stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban prin intermediul artei. De asemenea, se vizează educația prin intermediul artei și dezvoltarea conștiinței copiilor și a adulților pentru valorile artistice și respectului implicit, cu impact asupra existenței, socialului, protejării mediului, etc., tema de anul acesta a festivalului fiind INFINITUL.

  În ediția acestui festival vor fi realizate opt picturi murale, de către artiști internaționali precum Farid Rueda din Mexic, cunoscut pentru picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris sau Milano și Endo din Serbia, cu participări la festivaluri importante din Europa. Cu nimic mai prejos este line-up-ul artiștilor români Kero și Ocu, recent întorși de la un proiect social-cultural din Palestina, Pisica Pătrată, fondatorul Muzelui Benzilor Desenate, baieții de la Kaps Krew din Iași, cu o prezență constantă pe scena artei stradale românești, dar și foarte talentații Cristian Scutaru, Andreea Toma și Florin Radu. Acești incredibili artiști își vor lăsa amprenta înfrumusețând zidurile unor școli și licee din oraș, Amfiteatrul din Parcul Central și o fațadă a sediului Salvamont Gorj.

  Pe durata festivalului vor avea loc expoziții, întâlniri-dialog despre regenerare urbană, proiecții de film în aer liber, ateliere de desen, adresate copiilor din cartierele defavorizate, workshop-uri de graffiti, precum și un tur pietonal ghidat. La finalul festivalului se va parcurge un tur al lucrărilor, pe biciclete.

  Curatorul festivalului este Adrian Oniga.

  Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: