spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateCum vor fi folosiţi banii pentru modernizarea Căii Eroilor

  Cum vor fi folosiţi banii pentru modernizarea Căii Eroilor

  aurel-popescuDupă ce liberalii gorjeni au criticat dur faptul că banii de la Guvern pentru modernizarea Căii Eroilor sunt insuficienţi pentru a demara lucrările, viceprimarul Aurel Popescu a explicat cum va fi distribuită această sumă de bani. Acesta din urmă s-a arătat mulţumit de faptul că au fost alocaţi aceşti bani, chiar dacă reprezintă doar 5% din valoarea totală a investiţiei.

  Guvernul a alocat doar 5% autorităţilor locale pentru demararea proiectului de modernizare a Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Este vorba despre de o sumă de nici 2 milioane de euro. Viceprimarul Aurel Popescu a explicat faptul că lucrările se vor desfăşura etapizat, iar banii nu vor fi folosiţi pentru efectuarea studiilor de fezabilitate. În contradicţie cu acesta, vocile liberale susţin că nu se poate sparge efectiv centrul oraşului ca mai apoi, din lipsă de finanţare, lucrările să fie sistate. „Cele două milioane de euro vor fi folosite aşa cum s-a stabilit în această etapă pentru diferite lucrări privind utilităţile, devieri de utilităţi, parte de infrastructură şi amenajare peisagistică în zona Popa Şapcă- Mărăşeşti. Sunt binevenite aceste fonduri, nu este vorba de cheltuirea acestor bani pe proiecte sau pe alte destinaţii pentru că banii pentru proiectare îi avem prevăzuţi în bugetul local pe 2017, lucru care confirmă încă o dată că toţi aceşti bani vor fi direcţionaţi către lucrările privind amenajarea Căii Eroilor”, a spus viceprimarul Aurel Popescu.

  Totodată, Aurel Popescu a precizat că se vor face demersuri în continuare pentru ca guvernanţii să aloce întreagă sumă de bani prevăzută pentru Calea Eroilor, tot prin PNDL: „Noi vom continua demersurile la Ministerul Dezvoltării pentru ca pe următorul PNDL sau în interiorul acestui PNDL 2 să obţinem în continuare fonduri pe diferite obiective, pe diferite etape ale acestei investiţii”.

  Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă că nu este convins de faptul că aceşti bani vor veni, precizând că există riscul ca lucrările să fie demarate, iar ulterior să nu mai existe finanţare pentru continuarea lor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: