spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateCunoscut om de afaceri din Gorj: „Autoritățile nu au fost în stare...

  Cunoscut om de afaceri din Gorj: „Autoritățile nu au fost în stare să valorifice oportunitățile majore ale acestei zone“

  Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județul Gorj critică autoritățile pentru că nu au fost capabile oportunitățile unice pe care le are județul Gorj în domeniul turismului și al zăcămintelor. Dumitru Mărgeloiu este vicepreședintele Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017 și deține mai multe companii în domeniul industrial.

  „Gorjul are două mari daruri. Unul este de la Dumnezeu, printr-o așezare minunată și al doilea mare dar este că Gorjul și Târgu Jiu au operele lui Brâncuși, cadou de la familia Tătărăscu. Enorm de mult ne putem dezvolta pe segmentul turismului. Cred că suntem la 3% din potențial“, a precizat Dumitru Mărgeloiu la o emisiune de la Gorj Tv.

  O problemă majoră în Târgu Jiu o reprezintă,  în opinia omului de afaceri, parcare autocarelor cu turiști. Acesta le face o propunere oamenilor de afaceri: „Dacă vine un autocar să viziteze operele lui Brâncuși se duce pe stradă și oprește lângă parc și imediat apare un polițist local. Eu am asistat la o asemenea scenă. Eu aș face o parcare pentru autoare pe care să o cunoască toți ghizii turistici undeva pe insuliță și de acolo se poate pleca un ghid cu un grup care să treacă pe la Masa Tăcerii, pe Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și să ajungă la Coloana „fără Sfârșit“. La Coloană este un loc superb, dar nu există cineva care să-i spună două vorbe“, a menționat Dumitru Mărgeloiu.

  Ce rămâne în Gorj în urma gazelor și cărbunelui

  Vicepreședintele Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017 a spus că județul nostru a primit mult prea puțin în comparație cu beneficiile enorme pe care Gorjul le are pentru economia națională: „Ca gorjean, sunt nemulțumit că autoritățile, de-a lungul timpului, nu au fost în stare să valorifice oportunitățile majore pe care le-a avut această zonă. Pot să vă dau un exemplu simplu. Gorjul a fost o importantă zonă petrolieră a țării. În prezent, o mare parte din producția de gaze este din județul Gorj. Ce a rămas în Gorj după petrolul extras și după gazele extrase? Au rămas două micro orășele, Țicleni și Bîlteni. Mare păcat! Ne ducem către zone minieră. În Gorj sunt cele mai mari termocentrale ale țării, astfel că o mare parte din consumul energetic este încă asigurat de Gorj. Ce a rămas în acest județ după milioanele de tone de cărbune? Niște cratere imense și două orășele, Turceni și Rovinari, care nu arată ca niște orașe din secolul XXI. Cu toate că am dat petrol și energie țării, aici nu s-a întâmplat mare lucru, chiar mai nimic“.

  Dumitru Mărgeloiu spune că județul este izolat, iar acest lucru trebuie să se schimbe: „Sufăr când văd că aproape mereu suntem într-un con de umbră și doresc ca acest lucru să se schimbe“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: