spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateDe ce târgujienii au respirat cel mai poluat aer din România

  De ce târgujienii au respirat cel mai poluat aer din România

  Cetățenii municipiului Târgu Jiu respirau joi, 12 noiembrie, cel mai poluat aer din România, conform site-ului calitateaer.ro. „Foarte rău“ este nivelul indicat de stațiile de măsurare a calității aerului ale Agenției de Protecție a Mediului Depășirea este înregistrată la particulele în suspensie, care reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid. Poluarea este produsă de activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice.

  În schimb, calitatea aerului din Rovinari, acolo unde există cea mai importantă termocentrală din România, este la un nivel „bun“.

  Conducerea APM Gorj dă vina pe o defecțiune

  Conducerea Autorității de Protecție a Mediului (APM) Gorj a anunțat că situația a apărut din cauza unei defecțiuni apărute din cauza întreruperii energiei electrice.

  „Vă aducem la cunoștință că valorile înregistrate la indicatorul PM10 (pulberi în suspensie – fracțiunea PM10) în intervalul 11.11.2020 ora 15,00 – 12.11.2020 ora 10,00,s -au datorat funcționării necorespunzătoare a analizorului aferent Stației de monitorizare GJ-1, Târgu Jiu. Defecțiunea s-a produs din cauza întreruperii temporare cu energie electrică a alimentării analizorului menționat. În urma intervenției operatorului local, situația s-a remediat. Menționăm că măsurătorile efectuate în paralel, pentru acest indicator, prin metoda de referință (gravimetrică), pentru aceeași perioadă, au relevat valori care se încadrează sub valoarea limită admisă (50µg/m3) în conformitate cu Legea 104/2011privind calitatea aerului înconjurător“, a transmis APM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: