spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎncepe procesul în care fostul manager al Spitalului Județean de Urgență este...

  Începe procesul în care fostul manager al Spitalului Județean de Urgență este judecat pentru evaziune fiscală

  Procesul în care fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de soția sa, poate să înceapă. Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a constatat că neregularitățile din rechizitoriu au fost remediate și a dispus începerea procesului: „În baza art. 346 alin. 4 C.proc. pen. constată remediate neregularităţile din rechizitoriul nr. 536/P/2017 din 18.05.2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, astfel cum acesta a fost completat prin ordonanţa de remediere a neregularităţilor din data de 09.10.2020 şi dispune începerea judecăţii în cauză cu privire la inculpaţii Capotă Elena (fostă Puşcaşu), Capotă Gigel Gheorghe şi Lazăr Loredana Liliana (fostă Cumpănaşu). Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare“, se precizează în sentința instanței de judecată.

  Prejudiciul de aproximativ 40.000 de lei

  În urmă cu aproximativ doi ani, polițiștii au avut o serie de suspiciuni cu privire la faptul că Loredana Liliana Lazăr, în calitate de administrator al unei societăţi, nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an.

  Potrivit rechizitoriului, femeie de afaceri închiria corturi pentru desfăşurarea de evenimente în localitatea Crasna, dar declara la Finanţe o sumă mult mai mică faţă de cea încasată în realitate. De exemplu, a încasat 30.000 de lei pentru închirierea cortului pentru organizarea unui eveniment, dar a declarat la finanţe că a încasat doar 1.000 de lei. Unii martori au declarat că i-au dat banii chiar soţiei lui Gigel Capotă, Elena, sau chiar acestuia.

  „Prin raportul de constatare datat 08.02.2019 şi întocmit de către inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor detaşaţi în structura Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a constatat că, în perioada iulie-septembrie 2007, persoana fizică L.L.L., din activitatea de organizare a meselor festive, a realizat venituri în sumă de 92.800 de lei nedeclarate, pentru care datorează suplimentar obligaţii la bugetul de stat în sumă de 14.848 lei, reprezentând impozit pe venit“, se arată în rechizitoriu.

  De asemenea, în actul de trimitere în judecată se menţionează că soţii Capotă au încasat suma de peste 255.000 de lei din închirierea spaţiului, din care nu au declarat 241.000 de lei. Conform procurorilor, Elena Capotă a prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 34.000 de lei, iar Gigel Capotă cu aproape 7.700 de lei. La începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: