spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateDe marți începe deszăpezirea pe Transalpina

  De marți începe deszăpezirea pe Transalpina

  Drumarii gorjeni se pregătesc să deszăpezească cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Pe 2 mai, utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu vor intra pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia-Lotrului. Este tronsonul din Transalpina care a fost închis în toamna anului trecut, ca în fiecare an, pe perioada sezonului de iarnă, riscul de viscol și înzăpezire fiind foarte mare.

  DN 67 C între Rânca și Obârșia-Lotrului este închis oficial până pe 1 iunie 2023. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, șoseaua va fi redeschisă cel mai probabil mult mai devreme. A fost realizată, deja, o inspecție a traseului și drumarii au realizat o evaluare în ceea ce privește cantitățile de zăpadă și a activităților necesare pentru curățarea celei mai înalte șosele din România.

  „DN 67 C Rânca – Obârșia-Lotrului este închis până pe 1 iunie. Pe 2 mai vor începe lucrările de deszăpezire pe tronsonul care este închis. Sunt zone unde nu mai este multă zăpadă. Nu știm cum stăm în Pasul Urdele unde, de regulă, sunt câțiva metri de zăpadă viscolită. Mai avem și câteva avertizări, pentru zilele următoare, de ploi și temperaturi scăzute și nu este exclus ca în zona de creastă să avem ninsoare. Dar colegii de la SDN Târgu Jiu au spus că se vor încadra să deszăpezească șoseaua în cursul lunii mai. Deci va fi deschisă înainte de 1 iunie, dacă nu va reveni iarna la începutul verii. După deszăpezire se va trece la reparații, în funcție de cum se prezintă carosabilul. Vor fi remontate indicatoarele, va fi verificat parapetele. Se va pune în siguranță șoseaua. Dar până nu se va redeschide oficial, tranzitarea DN 67 C Rânca – Obârșia-Lotrului este interzisă.”, a precizat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: