spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateDirectorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, trimis în judecată de DNA

  Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, trimis în judecată de DNA

  Dan Tănăsescu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, în prezent suspendat din funcţie, a fost trimis în judecată, ieri, de DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, şi fals în declaraţii, în formă continuată.

  Conform rechizitoriului, în perioada octombrie – decembrie 2018, Dan Tănăsescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei.

  Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

  „La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

  Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 – 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt în sensul că nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții“, se arată într-un comunicat al DNA.

  Sume de bani confiscate de la Dan Tănăsescu

  Procurorii au dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei și 30.130 euro, ridicate de la Dan Tănăsescu.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: