spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateDirectorul OCPI Gorj explică de ce se pierd procesele cu terenuri

  Directorul OCPI Gorj explică de ce se pierd procesele cu terenuri

  Litigiile pe terenuri fac, de regulă, obiectul unor procese lungi și anevoioase, care, de cele mai multe ori, se încheie în defavoarea celor care deschid acțiunea. Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj recunosc că aplicarea Legii de Proprietate a creat confuzii, de aici și nemulțumirea celor care se adresează instanțelor de judecată. Pentru a remedia deficiențele create, cetățenii au, acum, la dispoziție, Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, prin care persoana în cauză trebuie să plătească doar legalizarea actelor de proprietate necesare obținerii cărții funciare. În rest, activitatea specialiștilor, taxele sunt decontate din fonduri publice, prin intermediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

  Un caz cutremurător, pe litigiu cu terenuri, a avut loc chiar săptămâna trecută. Un bărbat din Peștișani și-a dat foc, după ce a pierdut un proces cu primăria. Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj susține că multe dintre spețele pierdute de cetățeni sunt urmare a unor titluri de proprietăți eliberate fără a exista planurile parcelare de la baza terenurilor.
  „Multe titluri de proprietate eliberate nu au planul parcelar la bază, amplasamentul acestor terenuri nu este localizat cert. Pot exista situații de repoziționări de imobile, de la caz la caz pot să apară situații. Lipsa planurilor parcelare dă posibilitatea comisiilor locale să retrocedeze diferit de la situație la situație și, astfel, au apărut aceste situații litigioase, unii se judecă, pierd sume mari și primesc o hotărâre care îi nemulțumește. Soluția, acum, după mulți ani de aplicare a Legii Proprietății, pentru remedierea acestor deficiențe, este Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, unde reglementările s-au simplificat foarte mult și executarea acestor lucrări de cadastru sistematic pot corecta toate erorile din trecut și creează premisele emiterii titlurilor de proprietate tuturor cetățenilor care nu au primit aceste acte”, a transmis Marius Mănescu, directorul OCPI Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: