spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimăria Târgu Jiu face economii de Sărbători. Când se aprind luminițele

  Primăria Târgu Jiu face economii de Sărbători. Când se aprind luminițele

  Atmosferă de poveste la Târgu-JiuDe teama facturilor mari, Primăria Municipiului Târgu Jiu împodobește doar trei zone din oraș. Marcel Romanescu susține că oricum străzile sunt iluminate corespunzător, recent fiind schimbată vechea rețea electrică de pe bulevarde. Luminile de Sărbători vor fi aprinse pe 1 Decembrie. 

  Dacă Târgu Jiul a luat fața Craiovei în lupta pentru Capitala Tineretului, de sărbători, orașul lui Brâncuși este lăsat mult în urmă de municipiul din Bănie. Anul acesta, la Târgu Jiu este criză, iluminatul fiind unul adaptat timpurilor actuale.
  „Am folosit timp de 5 ani același iluminat. Am luat decizia ca să venim cu altă soluție, una economică. Tot iluminatul festiv va fi pe bază de leduri. Vom amenaja parcul de la Lido și de la Debarcader, însă pe zona centrală am închiriat ornamentele. În felul acesta, vom avea în fiecare an altceva. Am ținut cont și de facturile mari și mergem și pe economii, cred că cele pe leduri ne vor reduce cu 50% factura. Nu vor fi împodobite toate zonele. Știu că fiecare cetățean își dorește un iluminat de Sărbători, în fiecare cartier, însă, totdeauna ne uităm în buzunar. Noi, ca autoritate, în mod festivist, nu vom umple orașul de lumini. Cred că cea mai frumoasă lumină de Sărbători este cea de pe bulevarde. Astăzi, pe 90% din bulevardele și străzile centrale, avem iluminat pe bază de leduri și reducem și costurile cu 40%. Astăzi, intensitatea iluminatului o stabilim printr-un tablou de comandă”, justifică Marcel Romanescu.

  Nici de 1 Decembrie nu va fi festivism. Se va merge pe tradițional, dar fără fasole și vin fiert. „ De 2-3 ani nu mai asigurăm meniul tradițional pentru că îmi doresc ca cei care vin la paradă să vină pentru evenimentele organizate, nu pentru fasolea cu ciolan sau varza cu cârnați. Vorbim de o sărbătoare pe care o dedicăm tuturor cetățenilor, nu doar celor care veneau la o porție de fasole cu cârnați. Am renunțat la acest obicei și nu ne vom răzgândi. La orele 18.00 vom aprinde iluminatul festiv, va fi și un concert de muzică populară. Am mers pe un brad natural, tot în centrul orașului, încercăm să amenajăm brazi și în alte zone, dar în acest an totul va fi gândindu-ne la facturi. Nu m-am hotărât asupra persoanei care va aprinde iluminatul. Mi-aș dori să vină Denisa Tîlvescu, dacă nu, luăm în calcul tot un copil cu rezultate deosebite la învățătură”, a mai transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: