spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateDrumul de centură al municipiului Târgu Jiu, construit cu muncitori ”la negru”

  Drumul de centură al municipiului Târgu Jiu, construit cu muncitori ”la negru”

  14 persoane au fost depistate, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în timp ce prestau activitate fără forme legale de angajare pentru șase firme pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 411.500 lei.

  ”În perioada menționată, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale fiind aplicate 34 sancțiuni și dispuse 189 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  Un angajator cu sediul social în județul Ilfov, din domeniul construcțiilor, a fost sancționat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu. 

  Alți doi angajatori ce activează în domeniul construcțiilor, au fost sancționați cu suma de 80.000 lei pentru primirea la muncă a patru persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorii au fost depistați pe raza Municipiului Târgu-Jiu și a comunei Stejari. 

  Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza comunei Ionești în timp ce prestau activitate în beneficul unui angajator din domeniul panificației. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei.

  Alți doi angajatori din domeniul transporturilor, cu sediile sociale în Municipiul Târgu-Jiu și în orașul Tismana, au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

  Amenzi aplicate firmelor de transport

  De asemenea, în această perioadă s-a desfășurat o  Campanie Națională, inițiată de către Inspecția Muncii, privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 44.000 lei.

   „Atragem atenția asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii,  primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!