spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateDupă numirile politice urmează concursuri la ISJ

  După numirile politice urmează concursuri la ISJ

  Numirile politice din școli vor avea mandate scurte. Oficialii din Ministerul Educației au în plan organizarea de concursuri. Pe lângă directori și funcțiile de inspectori generali din Inspectoratele Școlare vor fi scoase la concurs. La Gorj, actuala conducere a ISJ ia în calcul o candidatură.

  Pentru a nu ajunge în situația ca școlile din România să fie conduse din nou de directori cu mandate expirate, ministrul Sorin Câmpeanu are în plan organizarea de concursuri. Primele posturi scoase la concurs vor fi cele din de conducere din inspectoratele școlare. Acestea ar trebui organizate în lunile martie-aprilie, pentru ca apoi să fie organizate și cele pentru directorii de școli.

  La Gorj, inspectorul interimar Dana Constantinescu a declarat că ia în calcul o candidatură.

  „Trebuie să fii pregătit”

  „E o chestiune la care mă gândesc. Nu pot să pun acum da sau nu pentru că nu sunt hotărâtă. Este o mare responsabilitate și trebuie să fii pregătit pentru asta. Eu privesc funcția de inspector general ca pe un mare rol și dacă nu ești acolo să îți îndeplinești acel rol în favoarea sistemului, în favoarea copilului, nu. Nu mă gândesc la acest post ca statut social”, a declarant Dana Constantinescu, inspector general interimar al ISJ Gorj. Ultimul concurs care a permis, la Gorj, ocuparea funcției de inspector general al ISJ a fost obținut de Ion Ișfan, în timpul guvernării PSD.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: