spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateDupă Paște, școala începe pentru toată lumea!?

  După Paște, școala începe pentru toată lumea!?

  Autoritățile din Gorj fac apel la credincioși să nu uite să respecte normele de distanțare fizică și în perioada sărbătorilor. La ora actuală Gorjul este la un pas de a intra în scenariu verde, ceea ce înseamnă că de Florii și de Paște gorjenii se vor putea bucura de sărbători fără prea multe restricții. Cifrele actuale dau speranțe oficialilor că și elevii se vor reîntoarce în bănci.

  “Există premise să avem sărbători liniștite. Veștile sunt îmbucurătoare, indicele de incidență a scăzut la 1,16 la mia de locuitori. Mai avem patru localități în scenariul roșu, dar acolo sunt localități cu populație redusă ca și număr, întruna dintre localități avem opt cazuri iar localitatea este cu incidență destul de mare. Sperăm ca până de sărbători indicele să fie scăzut sub 3 la toate localitățile, și, mai sperăm ca de sărbătorile pascale să avem un comportament civilizat al credincioșilor ,cu distanțare socială, cu toate regulile de prevenire a covidului respectate”, a transmis prefectul Corneliu Răducan.

  Din nou la școală

  Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că dacă trendul infectărilor rămâne descrescător, după vacanța de Paște, toți elevii vor reveni la cursuri în sala de clasă. “Indicele de incidență este 1,11 la mia de locuitori la nivelul Municipiului Târgu Jiu, ceea ce mă determină să cred că, după vacanța din sărbătorile Pascale, putem să intrăm în efective complete în unitățile de învățământ și cu elevii și cu profesorii . Este adevărat că mai e o perioadă foarte scurtă de timp până la sfârșitul anului școlar dar, totuși, e o veste foarte bună că ultimele două luni de zile se pot desfășura activitățile școlare cu elevii în clasă”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Pregătiri de Paște

  La Târgu Jiu pregătirile pentru sărbătorile Pascale au început. Autoritățile susțin că preoții îi vor sprijini pentru ca oamenii care vin la biserică să respecte normele de distanțare. Așa cum organizăm de fiecare dată, în relația pe care o avem cu cei doi protopop de la nivelul Municipiului Târgu Jiu, vom face tot ceea ce depinde de noi, împreună cu preoții, ca să respecte măsurile de distanțare. Chiar dacă vom scădea sub acest indice de 1 la mia de locuitori tot suntem într-o perioadă de pandemie și, mi-aș și dori, ca în perioada următoare să nu escaladeze acest fenomen. Suntem pe un trend descendent și toate acțiunile pe care le desfășurăm ,mai ales acțiune care se desfășoară în perioada sărbătorilor Pascale, trebuie să fie îndreptate în acest sens, adică continuarea acestui trend și pe perioada următoare. Dacă mergem așa cum am mers până acum, eu cred că nu maxim o săptămână trebuie să scădem sub 1 la mia de infectări, ceea ce ar însemna că lucrurile se desfășoară corect la nivelul Municipiului Târgu Jiu”, a mai transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: